De Overstap van Caravan naar Camper

Het verhaal van Ben en Gonnie
caravan camper blog

Haar hele leven lang gaat Gonnie (67) iedere zomer op kampeervakantie. “Ik weet niet anders, twee dingen waren zeker thuis: De zondagen werden met de familie doorgebracht en in de zomer gingen we steevast drie weken met de caravan naar Duitsland” dit veranderde niet toen Gonnie in 1971 trouwde met haar man Ben (68). “Nee, haar liefde voor de camping is groter dan die voor mij”, grapt Ben, “Al hoor je mij niet klagen, ook ik zou die vakanties voor geen goud meer willen missen.”

Voor gek verklaard
Toch is er sinds drie jaar iets verandert, iets wat ze ooit zelf als onmogelijk beschouwde. “Als je mij zou vertellen dat we ooit de caravan weg zouden doen zonder een nieuwe te kopen, had ik je voor gek verklaard”, lacht Gonnie, “Het was zelfs even emotioneel toen we afscheid namen. Ja dat klopt”, zegt Ben, “Maar spijt hebben we nooit gehad. Vanaf het eerste moment dat we in onze nieuwe camper stapten waren we verkocht.”

Dit is hem
“Ook deze liefde bleek onweerstaanbaar”, bekent Gonnie met een brede lach, “Nu ik er bij stilsta was het niet veel anders dan toen ik Ben voor de eerste keer zag. Niet dat ik Ben wil vergelijken met een camper hoor, maar bij beide voelde ik meteen: Wauw, dit is hem!” waarop Ben grapt, “Alleen jammer dat de prijskaartjes niet hetzelfde waren, dan had je hem ook gratis en voor niets.”

Trend
Het is een trend die al jaren gaande is. De ‘Babyboomers’ hebben massaal de camper ontdekt. “De verkoop van campers in Nederland is de laatste tien jaar ongeveer verdubbeld”, legt Bas Schipper van SchipperCaravans & Campers uit, “Vroeger kwamen nagenoeg alle klanten voor caravans. Nu zijn er weleens dagen dat de interesse alleen maar naar campers gaat. Nee, voor ons maakt die verschuiving niet uit. Wij verkopen beide. En laten we eerlijk zijn, met zowel een camper als met een caravan heb je een onvergetenlijke vakantie. De keuze is vooral een persoonlijke. Wij kunnen onze klanten daarin alleen ondersteunen met goede informatie en voorlichting.”

Makkelijk en Onbezorgd
Hoe kwamen Ben en Gonnie tot deze keuze? “Ondanks dat ik altijd optimaal van onze caravan genoten heb, groeide mijn interesse voor campers” zegt Ben, “Ik zag ze weleens rijden en het is moeilijk uit te leggen, maar als ik op de snelweg een echtpaar in hun camper zag rijden kon ik hun vrijheid haast voelen. Gewoon alles in één voertuig. Niks aankoppelen, geen gedoe. Alleen starten en wegwezen. En dat niet alleen, heb je zo’n camper weleens van binnen gezien? Man, wat een luxe! Een caravan heeft tegenwoordig alles in huis, toch weet onze camper dit te overtreffen. Ik lieg niet als ik zeg dat ik liever in onze camper zit dan thuis op m’n sofa. Wat ook meespeelde is dat we langzaam een dagje ouder worden. Als mensen dezelfde vraag stellen, zeg ik weleens: ‘De camper heeft alles van een caravan, aangevuld met de comfort voor onze leeftijd.’ Het maakt onze vakantie makkelijk en onbezorgd. Het zou toch prachtig zijn als wij over tien jaar nog steeds op kampeervakantie kunnen.”

Eindeloos Rondrijden
“We zijn de afgelopen drie jaar al vaak weggeweest” vertelt Gonnie, “Telkens naar nieuwe plekjes. Dat gaat nu makkelijker dan voorheen. We zijn zelfs in één vakantie in vier verschillende landen geweest. Zonder dit van tevoren gepland te hebben. Dat zou met een caravan ook kunnen, alleen voor ons is dat nu niet meer haalbaar. Met de camper is het onderweg meer genieten, we blijven soms eindeloos rondrijden. Met een caravan achter je auto doe je dat niet natuurlijk. Gelukkig hebben we er nu ook de tijd voor”, zegt Ben, “Sinds enkele jaren ben ik gepensioneerd. Het perfecte moment om een camper te kopen. We hadden er de tijd en het geld voor. We hebben heel ons leven hard gewerkt en het was nu of nooit. Natuurlijk was het veel geld om in één keer uit te geven, maar daar hebben we nooit spijt van gekregen. Integendeel! Een caravan is prachtig, maar op onze leeftijd raden wij iedereen een camper aan.”

Reviews
 • Evert: Uitstekend advies, nog betere service!
 • Vanwynsberghe: Afspraken werden perfect afgehandeld en nog tijd voor een praatje
 • Hermannie Geenen: Vriendelijk geholpen, door het gehele team van Schipper, chappeau en dank je wel.
 • Klaus Witsch: Zeer goede reparatiestad voor caravans en campers
 • Google Partner: Heb hier een mooie camperbus aangeschaft om dagelijks onderweg op locatie te kunnen werken!
 • Piet van Rabenhorst: Door familie hier terecht gekomen en super geholpen top!!!!
 • Anjes vd hurck: Super service vriendelijk en erg behulpzaam wij komen terug!!!
 • Alex Van Loenen: Altijd vriendelijk en deskundig. Hebben mij zonder kosten geholpen aan een gebruikt raam. Ik kan weer verder. Graag tot een volgende keer. Alex van Loenen
 • Luc van Engelen: Als je eerst bij de concurrent (200 meter verderop) bent geweest en je komt hier binnen dan ervaar je pas wat klantvriendelijkheid is. Behulpzaam personeel en groot assortiment aan caravanonderdelen.
 • W. de Goeij: Laat ik bij de feiten blijven. Wij (mijn vrouw en ik) hebben afgelopen zomer een gebruikte camper gekocht bij Schipper. Deze werd afgeleverd met o.a. kapotte aanjager, defecte radio en een niet goed geïnstalleerde splinternieuwe achteruitrijcamera. In eerste instantie zijn deze gebreken opgelost mede dankzij een welwillende medewerkster. Vanwege een hoogoplopend conflict met de eigenaar over de slordige aflevering en de aanpak daarna wilden we om verdere escalatie en/of herhaling te voorkomen liever niet meer naar fa. Schipper terug. Om deze reden zijn we recent naar een andere garage gegaan om de camper in het algemeen technisch te laten nakijken en een inmiddels geconstateerd ernstig versnellingsbakprobleem te laten beoordelen. In versnellingsbak zaten afgebroken delen tandwiel. Onze garagehouder heeft ons verzoek hierover enkele keren telefonisch contact gehad met fa. Schipper vanwege noodzakelijke reparatie. Dit binnen de garantietermijn. Motorsteunen bleken ook versleten, en deze hadden we op eigen kosten maar laten vervangen. De koppeling bleek eveneens grotendeels versleten. Een waterlekkage in de camper via het doorvoergat van de net door Schipper ingebouwde achteruitrijcamera en flinke waterlekkage in de motorruimte onder de paravan door hebben we ook zelf maar opgelost. Vandaag hebben wij na goed overleg en volgens afspraak met een medewerkster de camper gebracht, zodat morgen de monteur van fa. Schipper Caravans er naar zou kunnen kijken. Deze medewerkster was zowel mondeling als via mail zowel door onze “eigen” monteur als door onszelf meerdere keren uitgebreid en open en eerlijk geïnformeerd. Toen we vandaag daar waren volgens afspraak werd ons een a4 onder de neus gestopt met daarop de tekst dat we geen recht meer hebben op garantie. Vervolgens konden we huiswaarts keren. Als er derden aan de camper hebben gewerkt vervalt de garantie was de boodschap. O.k.,ook al waren wij perplex, daar kunnen wij begrip voor hebben. Maar wij hadden toch echt zowel via mail als telefonisch afgesproken dat we de camper konden brengen ter beoordeling door een monteur. Dat Schipper Caravans ons nu met auto en camper zonder enige berichtgeving hierover voor niets heeft laten komen vandaag, daar begrijpen wij beiden helemaal niets van. We hebben spijt van deze dure aankoop met zijn gebreken, en vooral spijt voor de keuze voor dit bedrijf. Fa. Schipper blijf vooral vasthouden aan ontkenning en niet aan de feiten. Blijf vooral geloven dat u echt hebt waargemaakt wat u op uw website zo mooi belooft. Wat bedoelt u precies met coulance? Verwart u dit niet met een ongevraagd goedmakertje voor uw slordige werk? Overigens, wij hebben niet op 4 oktober j.l. een beroep gedaan op garantie maar eerder, leest u uw mail nog maar eens goed en doe navraag bij uw medewerkers.
 • Luc van Engelen: Als je eerst bij de concurrent (200 meter verderop) bent geweest en je komt hier binnen dan ervaar je pas wat klantvriendelijkheid is. Behulpzaam personeel en groot assortiment aan caravanonderdelen.
 • Bart Van Nooij: Lithium accu gekocht. Alles goed verlopen.
 • Ron Thijssen: Top service!
 • sylvia roza: Was dat een verkeerde nieuwe voortent geleverd) is de service ver te vinden. Wordt je uitgemaakt voor leugenaar en doen ze onredelijke voorstellen. Ze houden elkaar de hand boven het hoofd. Onze vakantie hebben ze verpest en staan we voor schut op de camping met een verkeerde voortent. Schipper caravan NOOIT meer.
Back to top