NederlandsEnglishGermanFrenchSpanishItalian

De Overstap van Caravan naar Camper

Het verhaal van Ben en Gonnie
caravan camper blog

Haar hele leven lang gaat Gonnie (67) iedere zomer op kampeervakantie. “Ik weet niet anders, twee dingen waren zeker thuis: De zondagen werden met de familie doorgebracht en in de zomer gingen we steevast drie weken met de caravan naar Duitsland” dit veranderde niet toen Gonnie in 1971 trouwde met haar man Ben (68). “Nee, haar liefde voor de camping is groter dan die voor mij”, grapt Ben, “Al hoor je mij niet klagen, ook ik zou die vakanties voor geen goud meer willen missen.”

Voor gek verklaard
Toch is er sinds drie jaar iets veranderd, iets wat ze ooit zelf als onmogelijk beschouwde. “Als je mij zou vertellen dat we ooit de caravan weg zouden doen zonder een nieuwe te kopen, had ik je voor gek verklaard”, lacht Gonnie, “Het was zelfs even emotioneel toen we afscheid namen. Ja dat klopt”, zegt Ben, “Maar spijt hebben we nooit gehad. Vanaf het eerste moment dat we in onze nieuwe camper stapten waren we verkocht.”

Dit is hem
“Ook deze liefde bleek onweerstaanbaar”, bekent Gonnie met een brede lach, “Nu ik er bij stilsta was het niet veel anders dan toen ik Ben voor de eerste keer zag. Niet dat ik Ben wil vergelijken met een camper hoor, maar bij beide voelde ik meteen: Wauw, dit is hem!” waarop Ben grapt, “Alleen jammer dat de prijskaartjes niet hetzelfde waren, dan had je hem ook gratis en voor niets.”

Trend
Het is een trend die al jaren gaande is. De ‘Babyboomers’ hebben massaal de camper ontdekt. “De verkoop van campers in Nederland is de laatste tien jaar ongeveer verdubbeld”, legt Bas Schipper van SchipperCaravans & Campers uit, “Vroeger kwamen nagenoeg alle klanten voor caravans. Nu zijn er weleens dagen dat de interesse alleen maar naar campers gaat. Nee, voor ons maakt die verschuiving niet uit. Wij verkopen beide. En laten we eerlijk zijn, met zowel een camper als met een caravan heb je een onvergetenlijke vakantie. De keuze is vooral een persoonlijke. Wij kunnen onze klanten daarin alleen ondersteunen met goede informatie en voorlichting.”

Makkelijk en Onbezorgd
Hoe kwamen Ben en Gonnie tot deze keuze? “Ondanks dat ik altijd optimaal van onze caravan genoten heb, groeide mijn interesse voor campers” zegt Ben, “Ik zag ze weleens rijden en het is moeilijk uit te leggen, maar als ik op de snelweg een echtpaar in hun camper zag rijden kon ik hun vrijheid haast voelen. Gewoon alles in één voertuig. Niks aankoppelen, geen gedoe. Alleen starten en wegwezen. En dat niet alleen, heb je zo’n camper weleens van binnen gezien? Man, wat een luxe! Een caravan heeft tegenwoordig alles in huis, toch weet onze camper dit te overtreffen. Ik lieg niet als ik zeg dat ik liever in onze camper zit dan thuis op m’n sofa. Wat ook meespeelde is dat we langzaam een dagje ouder worden. Als mensen dezelfde vraag stellen, zeg ik weleens: ‘De camper heeft alles van een caravan, aangevuld met de comfort voor onze leeftijd.’ Het maakt onze vakantie makkelijk en onbezorgd. Het zou toch prachtig zijn als wij over tien jaar nog steeds op kampeervakantie kunnen.”

Eindeloos Rondrijden
“We zijn de afgelopen drie jaar al vaak weggeweest” vertelt Gonnie, “Telkens naar nieuwe plekjes. Dat gaat nu makkelijker dan voorheen. We zijn zelfs in één vakantie in vier verschillende landen geweest. Zonder dit van tevoren gepland te hebben. Dat zou met een caravan ook kunnen, alleen voor ons is dat nu niet meer haalbaar. Met de camper is het onderweg meer genieten, we blijven soms eindeloos rondrijden. Met een caravan achter je auto doe je dat niet natuurlijk. Gelukkig hebben we er nu ook de tijd voor”, zegt Ben, “Sinds enkele jaren ben ik gepensioneerd. Het perfecte moment om een camper te kopen. We hadden er de tijd en het geld voor. We hebben heel ons leven hard gewerkt en het was nu of nooit. Natuurlijk was het veel geld om in één keer uit te geven, maar daar hebben we nooit spijt van gekregen. Integendeel! Een caravan is prachtig, maar op onze leeftijd raden wij iedereen een camper aan.”

Back to top